DUIT -DUIT DAN BARANG LAMA UNTUK DIJUAL SILA KLIK DI BAWAH

[FOR SALE]


Wednesday, May 13, 2009

Wang kertas RM1 Malaysia.


RM1 siri pertama Malaysia, dikeluarkan tahun 1967 - 1972 dengan tandatangan Gabenor Tun Ismail Md Ali dengan ejaan lama DI-PERLAKUKAN dan GABENOR.


RM1 siri ke 2 keluaran tahun 1972 - 1976 dengan perubahan ejaan DIPERLAKUKAN dan GABENOR.

RM1 siri ke 3 dengan perubahan bahagian sudut bawah sebelah kiri. Masih lagi menggunakan Tandatangan Tun ismail Md Ali.


RM1 siri ke 4, sama dengan siri ke 3 tetapi dengan tandatangan Gabenor Tan Sri Dato' Aziz Taha


RM1 siri ke 5 dengan reka bentuk baru masih mengekalkan potret Yang Dipertuan Agong yang pertama tetapi bahagian belakang memaparkan monumen bersejarah di malaysia iaitu Tugu Peringatan Negara. Masih lagi dicetak oleh Bradbury and Wilkinson. Ditandatangani oleh Gabenor Tan Sri Dato' Aziz Taha.

RM1 Siri ke 5 tetapi dicetak oleh Thomas De La Rue.

RM1 siri ke 6 dikeluarkan tahun 1986 - 1987 dengan tandatangan Gebenor Tan Sri Jaffar Husin mengekalkan reka bentuk yang sama dengan siri ke 5.

RM1 Siri ke 7 yang dikeluarkan tahun 2000 dengan siri no. CR72xxxxx yang amat sedikit kerana persaraan Gabenor Tan Sri Dato' Seri Ali Abul Hassan bin Sulaiman. Masih lagi menggunakan potret Yang Dipertuan Agong yang pertama tetapi dengan reka bentuk yang berlainan.



RM1 siri ke 8 dikeluarkan tahun 2000 dengan tandatangan Gabenor Zeti Akhtar Aziz.

*UNTUK DIJUAL $1 1ST SERIES RM 20 SEKEPING CONDITION EF/AUNC.

135 comments:

  1. macam mane nak beli $1 first edition tu..
    ada lagi ke stok duit tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada rm1 siri pertama 0169520926

      Delete
    2. berminat kol nom saya..0104209072

      Delete
    3. sy ada duit rm1 yg lama punya,sila wasap sy 0189006169

      Delete
    4. Sy ada rm 1 Tan Sri Abdul Aziz Taha no siri AW7324385..ada harga ke

      Delete
    5. Sy ada rm1 siri 6..berminat sila whatsapp 0188747141

      Delete
    6. Sy ada 2 keping rm1 lama
      Siri 708214 & siri 239455
      Berminat hubungi 0122474414

      Delete
    7. Sy ada 2 keping rm1 lama
      Siri 708214 & siri 239455
      Berminat hubungi 0122474414

      Delete
    8. Sye ad yg siri pertama. .0136679907
      Jika berminat pm. .

      Delete
    9. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. sebenarnya, tandatangan duit rm1 oleh Tan Sri Dato' Seri Ali Abul Hassan tu siri ke 7 atau siri ke 10 ?

    ReplyDelete
  3. Ada lg x koleksi duit rm1 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi En zainal, sy masih ada duit Rm1 first edition dan Rm1 malaya borneo, sayang nak jual tapi saya rasa dah sampai masanya untuk melepaskan..klu encik perminat blh call sy di no ini - 0166361125...tq

      Delete
    2. Hi En zainal, sy masih ada duit Rm1 first edition dan Rm1 malaya borneo, sayang nak jual tapi saya rasa dah sampai masanya untuk melepaskan..klu encik perminat blh call sy di no ini - 0166361125...tq

      Delete
  4. aku ade duit rm1 siri ke 6..EG7060285..lau beminat nk beli call sy..0173587734

    ReplyDelete
  5. saya ada duit seringgit lama (siri ke -5) . no sirinye HA8006380 . kalau berminat boleh call saya di 019-5180424 .

    ReplyDelete
  6. sy ada duit seringgit lama (siri 4)no sirinye M11298225.kalau bminat boleh call sy di 014-5460412

    ReplyDelete
  7. Sy ada duit seringgit lama siri pertama..sirinye c53..178180..call 0133214306

    ReplyDelete
  8. Saya ade duit kertas seringgt siri 2..tandatangan ismail mohd ali..berminat kol 0176964084

    ReplyDelete
  9. askum..kalo harga pasaran utk duit rm1 siri ke 4 tu berapa erk?

    ReplyDelete
  10. Sy ada duit rm1 siri ke enam..CF2990353.. Brminat hubungi sy di 0142277255/0129727496..kay

    ReplyDelete
  11. Saya ada duit seringgit kertas siri ke4(Q3/4 231064)..berminat call 0122941294

    ReplyDelete
  12. Slm tuan,saya ada RM1 siri kedua no.K/3 121294 tapi ejaan masih GABENUR.Mmg ejaan dia mcm tu?

    ReplyDelete
  13. Aku ada Rm1 siri pertama,kalau ada yang berminat hubungi Joenaga di talian 011-14535252.

    ReplyDelete
  14. sya ada RM1 siri ke-2 dengan ejaan gabenur.sesiapa berminat msg dulu 0194659066

    ReplyDelete
  15. sy ada rm1 siri ke-6 sape berminat bleh msg 0145468350

    ReplyDelete
  16. sy ada rm2 tandatangan aishah..sape berminat bleh msg 0145468350

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn aishah tp ali abu hassan..

      Delete
  17. Sy ad rm1 sir ke-6,brpa hrga eak kalau dijual?

    ReplyDelete
  18. Saya ada duit seringgit kertas siri ke 4(N/81 457313) siri ke 6 2kpg (GP 4194355) (ET 6104343), syiling 5cents Malayan and British Borneo 1958.... berminat boleh call/msg 013-9264289... area terengganu..

    ReplyDelete
  19. saya ada duit RM1 siri ke 6 dikeluarkan tahun 1986 - 1987 dengan tandatangan Gebenor Tan Sri Jaffar Husin (GS4687851). Hubungi saya untuk pertanyaan 013-2152039

    ReplyDelete
  20. Sy ada duit RM1 siri ke-6. Duit tu tidak mempunyai silver lining seperti duit2 seangkatan dgn nya (EW5003050). Bole call kalau berminat 0173375878

    ReplyDelete
  21. Rm1 siri 1 dan 2 berapa.... Sila beritahu di sini

    ReplyDelete
  22. saya ada duit rm 1 kertas siri pertama , kedua dan ketiga untuk dijual..berminat sila hubungi saya ida 0178410255..harga boleh dirunding

    ReplyDelete
  23. Saya ada duit $1 nombor siri c/14 00331 sign Gabenor Tun Ismail Md. Ali. 0148988757, bong. Whatsapp or text msg.

    ReplyDelete
  24. Nampak siri 2, 1 ringgit belakangnya ada jata negara Malaysia. Beharap jata negara Malaysia akan ada dalam design ringgit malaysia berwajah baru suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  25. Saya ada duit rm1 serial number XP0000001-XP0000100 untuk dijual pada harga rm8.8k.siapa berminat sila hubungi saya di 0126383949

    ReplyDelete
  26. Saya ada 4 keping duit rm1 siri 6 tandatangan aishah, dan sekeping duit rm1 siri 3 tandatangan ismail md ali.. berapa nilai saya boleh dat kalau jual semua duit tersebut? Kondisi masih baik..

    ReplyDelete
  27. Saya mencari rm1 siri ke 7 cr72xxxxxx...siapa ad untuk dijual boleh call/whatsap 0193945438

    ReplyDelete
  28. Saya mencari rm1 siri ke 7 cr72xxxxxx...siapa ad untuk dijual boleh call/whatsap 0193945438

    ReplyDelete
  29. Saya ada 3 keping rm1 kertas lama siri ke 6 bertanda tangan Tan Sri Jaffar Husin,satu keping syiling malaysia keempat 1981-1985 dan satu keping syiling satu sen berbentuk petak tahun 1919..saya juga mempunyai sekeping wang kertas rm10 original yang tiada line silver..berminat boleh whatsapp saya 0196169508 wann

    ReplyDelete
  30. Saya ada beberape barang antik untuk dijual berminat blh whatsapp saya di 0196169508

    ReplyDelete
  31. Saya ada RM1 siri ke-4 (P/47 253471)
    Whatapp - 017904460

    ReplyDelete
  32. Whatapp - 0179044609

    ReplyDelete
  33. Saya ada 2 keping RM1 siri ke-6 untuk dijal. Anyone interested and serius buyer pls PM/W.apps (011-20633236). Series no (FY 6691313 & GG 022865)

    ReplyDelete
  34. Sy ada smpan wang kertas rm1 lama tandatangan dato aziz taha..no siri BM 1302386 dan BN2388160 Berminat..whatsapp 0199277716

    ReplyDelete
  35. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini JAMAL ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI SALEH di 0853-95881177 Untuk yg di luar indon telefon di +62853-95881177, Atau KLIK DISINI
    saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete
  36. Salam..saya ada RM1 siri ke-4 dgn no siri P/96 884564..kalau boleh sy tau berapa nilai bg RM1 ni.....terima kasih

    ReplyDelete
  37. SALAM. Saya ada 3 keping RM1 SIRI 3 ada 1 No Siri K/14 dan Lagi 2 keping siri 5 No Siri FJ/6 GZ/6. RM 2 SIGN AISYAH tgh No siri DT/7. 017-3811423

    ReplyDelete
  38. saya ada 2 keping rm1 siri 6,berminat contact 0177521159

    ReplyDelete
  39. Saya ada duit rm 1 lama dw 74 , gr 85 berminat sila wasapp saya atau hubungi saya 01123067737 . Untuk dijual juga duit 100 sign tepi

    ReplyDelete
  40. sy ade seringgit siri ke 6 dan syiling 50 sen 1968 (trbelah) blh wassap
    0193922529

    ReplyDelete
  41. Saya ada duit kertas rm1.00 no siri belakang 80-89 sebanyak 10 keping. Saya nak tahu nilai

    ReplyDelete
  42. saya ada siri satu dan dua...whatsapp 01124407481

    ReplyDelete
  43. saya ada siri satu dan dua...whatsapp 01124407481

    ReplyDelete
  44. Sy ada 8 keping duit rm1 z series siri yg ke8 sape berminat bolh call0183753048


    Dan rm50 fa0000033 sape berminat

    ReplyDelete
  45. Sy ada 8 keping duit rm1 z series siri yg ke8 sape berminat bolh call0183753048


    Dan rm50 fa0000033 sape berminat

    ReplyDelete
  46. rm2 AH86***** ade harga tk...hahaha saja tnya...duit tu bapa simpan...tk thu kenapa simpan

    ReplyDelete
    Replies
    1. pic duit ade sy post kt facebook kaki duit lama

      Delete
  47. Saya ada rm 1 siri ke 2..jika ada yg berminat..hubungi saya 0148072722

    ReplyDelete
  48. Saya ada rm 1 siri ke 2..jika ada yg berminat..hubungi saya 0148072722

    ReplyDelete
  49. sy ada siling RM1 sempena ulangtahun kemerdekaan yg ke 25....ada harga tk

    ReplyDelete
  50. Salam. Saya ada duit 1ringgit siri 5 klau nk call saya 0173400245

    ReplyDelete
  51. salam saya ada duit seringgit lama siri 2 dangan siri 3 Tun Ismail bin Mohamed Ali (Julai 1962 - Julai 1980)
    Tan Sri Abdul Aziz bin Taha (Julai 1980 - Jun 1985)
    apa2 bole call saya no 01124145452

    ReplyDelete
  52. Saya ada rm1 tandatangan dato jaffar prefix cr
    Agak2 ada nilai x

    ReplyDelete
  53. Salam sy ade duit RM1, siri 6 untuk diniagakan. Berminat sila hubungi saya 0122315465 Mohd Azhar

    ReplyDelete
  54. Salam sy ade duit RM1, siri 6 untuk diniagakan. Berminat sila hubungi saya 0122315465 Mohd Azhar

    ReplyDelete
  55. Sye ade 2 keping duet lama rm1.. Boleh cntct 0173552959

    ReplyDelete
  56. Sye ade 2 keping duet lama rm1.. Boleh cntct 0173552959

    ReplyDelete
  57. Saya ade RM 1 SIRI 6... berminat hubungi saya.. 017 8823336

    ReplyDelete
  58. rm50 FF4222278,HV6779999,HN7353525 ade harge x……

    ReplyDelete
  59. Saya ad rm1 series 3 utk di jual.. Whatsapp +60172216544

    ReplyDelete
  60. assalam..saya hasrul saya ada duit seringgit lama no siri bermula GU,GX,HD.. dimana saya boleh menjual duit tersebut. no hp saya 0187859500

    ReplyDelete
  61. saya ada sri ka 4 sila call 0176646988

    ReplyDelete
  62. Assalam Saya Ada Sekeping Rm1 Lame Nie Siri Pertama , B/69 .. Berminat Bole Whatsapp 01137313896

    ReplyDelete
  63. Salam sy ade duit kertas lama 1 RM siri ke 2... No siri D/69 596868. Klau berminat bleh whatapp sy 0136937169

    ReplyDelete
  64. Saha Ada rm1 Siri ke-3 no Siri L/43 620698. Kalau berminat bole whatsapp ke no 011-17747707 @ 011-23030866

    ReplyDelete
  65. Saya ada rm1 siri ke-3 no siri H/65 904303.. Berminat boleh whatsapp saya 017 5978646 /012 4346146

    ReplyDelete
  66. Boleh saya thu duit rm1 no siri D/21 93802 tandatangan gabenor tun ismail siri pertama atau siri kedua ? Jika berminat msg saya 0179562779

    ReplyDelete
  67. Saya ada rm1 sign gabenor ts abd aziz. AC 4124993. Boleh ws 0176275958.

    ReplyDelete
  68. Sy ada RM1 siri 6..jika berminat, sila Whatsapp 013-9746716

    ReplyDelete
  69. Sy ada RM1 siri 6..jika berminat, sila Whatsapp 013-9746716

    ReplyDelete
  70. Call sy sapa nk beli 0174814178

    ReplyDelete
  71. saya ada rm1 siri ke 6. email muazzinjamaludin@gmail.com

    ReplyDelete
  72. saya ada rm1 siri ke 6. email muazzinjamaludin@gmail.com

    ReplyDelete
  73. Saya ada RM1 siri ZR0344952...klu berminat boleh call sy 02176789186

    ReplyDelete
  74. Saya ada siri ke 4,berapa harga kalau nak jual?

    ReplyDelete
  75. Sya ada siri rm 1 siri ke 6..monumen tugu ada nama thomas.. start EX** 01128237196

    ReplyDelete
  76. Salam....saya ada siri ke4... tandatangan gabenor tan sri dato aziz taha...dan juga 1dollar singapore siri burung (bird series)... berminat blh contact saya 0132021508

    ReplyDelete
  77. Salam....saya ada siri ke4... tandatangan gabenor tan sri dato aziz taha...dan juga 1dollar singapore siri burung (bird series)... berminat blh contact saya 0132021508

    ReplyDelete
  78. sy ada rm1 siri ke 3 dgn siri ke 6..bminat blh contact saya 0138992566

    ReplyDelete
  79. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  80. Saya rm1 siri.ke. 6 bmnat hubungi saya 0105833682

    ReplyDelete
  81. Sy ada RM1 siri ke 6.
    Yang berminat nak beli bole watsapp sy.
    0167019104

    ReplyDelete
  82. Sy ade siri ke 5,,wsap 0139416020

    ReplyDelete
  83. saya ada siri 3 dgn no 444444..berminat sila wasep 017-7641094

    ReplyDelete
  84. Saya mencari rm 1.ali abul hasan siri 7.cr72xxxxxx.siapa yg nak jual sila call.0175304662

    ReplyDelete
  85. Saya mencari rm 1.ali abul hasan siri 7.cr72xxxxxx.siapa yg nak jual sila call.0175304662

    ReplyDelete
  86. Assalam admin,sekarang ni masih lagi ada yang berminat nak beli duit lama? saya ada duit seringgit lama,berapa ye boleh laku?,nak jual sebab nak tampung kos FYP...

    ReplyDelete
  87. Assalam admin,sekarang ni masih lagi ada yang berminat nak beli duit lama? saya ada duit seringgit lama,berapa ye boleh laku?,nak jual sebab nak tampung kos FYP...

    ReplyDelete
  88. K99813385-seringgit.-sape berminat boleh Whatsapp @ call sy-0185738227

    ReplyDelete
  89. Hai..saya Ada rm1 lama...cetakan THOMAS DE LA RUE....kalau boleh saya nak tahu nilai dia berapa?sbb duit ni pun sebenarnya saja2 je simpan....

    ReplyDelete
  90. Hai..saya Ada rm1 lama...cetakan THOMAS DE LA RUE....kalau boleh saya nak tahu nilai dia berapa?sbb duit ni pun sebenarnya saja2 je simpan....

    ReplyDelete
  91. Salam...sy ade RM 1 lama bernombor siri

    AR3112078
    DB5935175
    FD8463364
    FN0558774
    GH1972670
    GH4812889
    GU9034653

    Berminat whatsapp saya +60176017131

    ReplyDelete
  92. saya ada duit rm1 siri ke 8..
    0177573254

    ReplyDelete
  93. ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA. SAYA AD NOTE RM1 SIRI 1-3 SIGNATURE TUN ISMAIL MD ALI NO SIRI K /71 580XXX
    KEPADA YANG BERMINAT SILA EMAIL KEPADA SAYA.TQ

    ReplyDelete
  94. ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA. SAYA AD NOTE RM1 SIRI 1-3 SIGNATURE TUN ISMAIL MD ALI NO SIRI K /71 580XXX
    KEPADA YANG BERMINAT SILA EMAIL KEPADA SAYA.TQ

    ReplyDelete
  95. Saya Ada & Berminat Nak Menjualkannya....
    Harga Boleh Dirunding...
    Kod Duit Yang Saya Ada Itu...

    AL 1395350

    Siri Ke-5

    Jika Berminat Sila Hubungi Saya Khairul 0175261002
    Pulau Pinang...

    ReplyDelete
  96. Saya Ada & Berminat Nak Menjualkannya....
    Harga Boleh Dirunding...
    Kod Duit Yang Saya Ada Itu...

    AL 1395350

    Siri Ke-5

    Jika Berminat Sila Hubungi Saya Khairul 0175261002
    Pulau Pinang...

    ReplyDelete
  97. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  98. Salam..sy ada rm1 sama seperti siri 4.gabenor tan sri aziz taha. Ada yg brminat boleh wassap sy o175439126

    ReplyDelete
  99. Salam..saya ada duit rm1 sma seperti siri 4 .sign tan sri aziz taha ..klu brminat whtsp 0175439126 tq

    ReplyDelete
  100. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu dan tidak percaya, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>KLIK DISINI<«« Wassalam





    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    ReplyDelete
  101. saya ada Rm1 Siri 6,
    19876-1987,
    Gabenr Jaafar Husin,
    Cetakan Thomas De LA Rue,
    Bermnat wassap 0142036806.tq

    ReplyDelete
  102. Sy ada rm1 siri 1,2,3 dan 4.
    Gabenor ismail md ali. Yg siri 4 tu aziz taha.conditionVF. cetakan bradbury wilkinson. whatsapp 01123783582 utk tgk pic/beli.

    ReplyDelete
  103. Saya nak jual duit kertas lama macam mane ye and dekat mane ?

    ReplyDelete
  104. saya duit RM 5 lama tiang gambar cross. 4 keping. berminat whattapps 0105660719

    ReplyDelete
  105. Sya nk jual duit rm10 jenama aiyah kt sya ada 3 keping..berminat waap sya 0176724355

    ReplyDelete
  106. Sya nk jual duit rm10 jenama aiyah kt sya ada 3 keping..berminat waap sya 0176724355

    ReplyDelete
  107. Sya nk jual duit rm10 jenama aiyah kt sya ada 3 keping..berminat waap sya 0176724355

    ReplyDelete
  108. Sya nk jual duit rm10 jenama aiyah kt sya ada 3 keping..berminat waap sya 0176724355

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum. Saya Ada Wang rm1 HB0576117 ,Rm 2 DR5368011 dan rm2 DX8264613.jika berminat pm saya 0173742740

    ReplyDelete
  110. Assalamualaikum. Saya Ada Wang rm1 HB0576117 ,Rm 2 DR5368011 dan rm2 DX8264613.jika berminat pm saya 0173742740

    ReplyDelete
  111. Saya ada rm1 sir I 1 & 2. Berminat call 0107963036

    ReplyDelete