DUIT -DUIT DAN BARANG LAMA UNTUK DIJUAL SILA KLIK DI BAWAH

[FOR SALE]


Monday, May 11, 2009

Koleksi 50sen terbelah 1967, 1968 dan 1969



Tahun 1967 Malaysia mengeluarkan duit syiling yang pertama. Duit 50 sen ini diperbuat daripada Cooper-Nickel dengan seakan terbelah di bahagian tepi sama dengan duit 50sen Queen Elizabeth yang diguna pakai oleh Malaya sebelum ini. Pada tahun 1967 jumlah duit 50sen yang dikeluarkan oleh BNM adalah sebanyak 15,000,000 unit. Duit amat jarang kita jumpa sekarang.

Duit5 50sen tahun 1968 sama dengan keluaran tahun 1967 tetapi jumlah keluaran untuk tahun 1968 adalah sebanyak 12,000,000 unit.



Tahun 1969 pun sama dengan 1967 dan 1968 tetapi jumlah keluarannya paling sedikit iaitu sebanyak 2,000,000 unit sahaja. Bagi pengumpul duit lama, 50sen ini harganya telah meningkat tahun demi tahun.

*SOLD

56 comments:

  1. harga berapa ye 1969 50 sen berbelah?? email fazz_haha98@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. tengok pada condition, tak lah mahal sangat

    ReplyDelete
  3. anggaran dlm sekitar berapa value utk 50 sen belah utk tahun 1967 & 1968?

    ReplyDelete
  4. SYILING 50SEN TAHUN 1965 TAKDE KE

    ReplyDelete
  5. sy ada 3 kping...1967-1969...brapa yer arge nyer?

    ReplyDelete
  6. Salam , saya ada syiling 50sen 1967.

    Siapa nak boleh PM 0177494648 atau bbpin 28a96c96 area Melaka atas urusan ini sahaja.

    siapa cepat dia dapat ;)

    ReplyDelete
  7. saya ade duit ini tahun 1968...spa nak kolw je 0138761250

    ReplyDelete
  8. saya ada koleksi duit syiling dan duit kertas, harga boleh runding, call saya 0173692985

    ReplyDelete
  9. sy mencari syiling 50 sen berbelah tahun 1976.sila tingglkn no tel kpd sy

    ReplyDelete
  10. Hi, sya ada dua keping syiling 50 sen berbelah tahun 1968 dan 1969, sapa2 yg berminat nak beli, blh contct di 010-7812450..tq

    ReplyDelete
  11. salam...saya ada syiling 50sen dari thn 1967-1969 belah...sesiapa yang berminat boleh SMS pd saya 0133447718

    ReplyDelete
  12. brp value untuk duit 50sen terbelah nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam 2-3 ringgit jer...tp kene tgk kondisi syiling tu..tahun lepas ada jualan lelong dengan bidaan tertinggi duit belah ni sehinggu 2k lebih..kondisi UNC

      Delete
  13. 1seen 1976,1979
    syiling yasin..
    jika berminat sila mesage sye di fb sye
    https://www.facebook.com/iqmal.hisyam.7

    ReplyDelete
  14. saya ada banyak duit 50 sen lama belah tengah . tahun 1969. siapa berminat call/msg saya 0195503202 @ emel saya tham_chang_shing@yahoo.com.
    harga-rm500 1 keping.

    ReplyDelete
  15. sy ada 2 barang mistik.semar maharani&
    keris pertabalan.. berminat boleh hubungi sy di 0173879415

    ReplyDelete
  16. saya ada 50sen tahun 1968.nak kol 0126450015 area slngor

    ReplyDelete
  17. saya ada duit syiling emas 25 tahun merdeka rm 500.kalau berminat call 0163120015.

    ReplyDelete
  18. sy ada duit syiling 50sen terbelah tengah tahun 1968 sebanyak 2keping..kembar kot..hehe..0134553662..

    ReplyDelete
  19. GILE KE HAPE NK JUAL RM500 SEKEPING..KLU CMTU SY NK JUAL RM100 JER..67/68..0177093394

    ReplyDelete
  20. En.0177093395,duit syiling emas tu bukan harga nya rm500,tapi yang tertera dimuka duit tu nilai nya 500 semasa dikeluarkan 33 tahun dulu.sekarang nilainya tak pasti sebab ini emas padu 24 karat.

    ReplyDelete
  21. sy, Asok, ada 50sen kembar 3pcs & RM 2 ada 20 keping & rm 1 syiling copper ada 5coins. kalau sesiapa berminat untuk beli. sila call: 014-3692714. T

    ReplyDelete
  22. slm sy pon ade duit syiling 50sen 1968 berbelah tengah condition cantik lg ape2 just call je 017-3263034

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada lebih 50 keping siling 1 ringgit parliment th.80 sd 86 dan berbagai siling lain yg berminat bleh hub.sy omsya 013 7093 201

      Delete
  23. Saya ada duit syiling terbelah tahun 1967 nak dijual.col dn sms 0166384686

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikom..saya ada menyimpan wang 50sen berbelah tahun 1969 yang mahu dijual..hubungi saya di no ini 019-5710291 (Azizul)

    ReplyDelete
  25. Sape nk jual duit 50sen tahun 1967,1968 dan 1969,sy nk ambil harga rm5 sekeping..kalo xnk jual xyah bgtau lah..tgglkn hp number atau wechat id ok.tq.

    ReplyDelete
  26. saya ada duit syiling Queen elizabeth 3/4cent berminat hubungi saya zuriati di talian013-6758773

    ReplyDelete
  27. Saya ada 50 sen Security Edge "1969"
    Siapa yg berminat sila Hubungi Saya..
    Dhiyauddin Ramdan
    0124509003
    From"IpoH PErak"
    Dhiyaramdan@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Saya pun ada bbrp kpg syiling 50sen terbelah. Munkin ada 7 atau 8 kpg. Tak check tahun brp. Klu ada yg berminat br saya check dlm simpanan saya. Berminat!! Sila hubungi 0183701738.

    ReplyDelete
  29. Nak jual 50 Sen Milled Edge, siapa berminat boleh call 0123466225

    ReplyDelete
  30. saya ada duit 50 sen parit 1967 dan1968 syiling rm1 1971 dan butang baju gergasi tahun 1925 buatan USA daripada tembaga berminat hubungi 012 6939493

    ReplyDelete
  31. rakan2 yg berminat uang siling lama terutama 1 ringgit th 80 sd 86 saya ade lebih 50 keping dan berbagai lagi uang siling lama saya akan menjualkan harga bleh runding berminat hub.saya omsya 013 7093 201

    ReplyDelete
  32. kawan sy ada 50 sen tahun 1969.berminat boleh hubungi 0175270955(samsul)

    ReplyDelete
  33. saya ada duit syiling 50sen security edge tahun 1967 1968 & 1969
    kalau berminat sila email saya..
    Riffinvmd@hotmail.com

    ReplyDelete
  34. Sy nak duit 50cen bergaris bukan tebelah sila msg or kol untuk harge..

    ReplyDelete
  35. aku ada 50 sen terbelah...1967...

    ReplyDelete
  36. Salam . Saya ad duit syiling 50 sen ME lama . Tahun 1967 , 1968 , 1969 . Jika berminat boleh call/text/whatsapp sy . 0173246220 (syafiq)

    ReplyDelete
  37. saya ada 10 keping 50 sen utk dijual.
    helmie_0126924235

    ReplyDelete
  38. salam...saya ada 11 keping 50 sen berparit utk dijual.
    jika berminat call saya di no.0166595635(amy)

    ReplyDelete
  39. 50sen security edge 1967 pm jika berminat.0174505963 hafiz

    ReplyDelete
  40. As salam ada sesapa ada duit sailing 50 sen 1965 nk jual...pm to me 0199191433

    ReplyDelete
  41. saya ada duit syiling tahun 1967 bagi yg berminat bole col no sy

    01129820222

    ReplyDelete
  42. 50sen 1967 mahu jual rm450 01129385866

    ReplyDelete
  43. duit syiling 50sen 1968 untuk dijual...beparit harga atas pembeli....memerlukan duit. urgent berapa saja asalkan berbaloi...sila hubungi wan 0139241677

    ReplyDelete
  44. Sy nk cari duit 50 sen 1967.1969 dan duit 1sen 1971 kalo ade msg no nie 0196389332

    ReplyDelete
  45. Sy ade syiling tahun 1883. Ade x yg bminat? Bleh hubungi sy 0136426029

    ReplyDelete
  46. siapa berminat siling 50sen 1968 yg terbelah hubungi saya 0133887863

    ReplyDelete
  47. sya ada 50 sen belah,67,68,69.1kpng 50 sen 1971 .duit lama kluaran 1903 borneo,rm1 25 thun merdeka.berminat call 0138869484.

    ReplyDelete
  48. duit 50 sen sisi bergigi ada jual ke..??kalau jual, berapa harga..boleh email saya :
    karthiksimbhu1403@gmail.com

    ReplyDelete
  49. sy ad 50 sen 1968 yg trbelah tu..call sy 0145370024

    ReplyDelete
  50. sy ade 50 sen 1968 terbelah tu.. dan coll la sy 0132419866

    ReplyDelete
  51. syiling 50sen 1968 terbelah.. offer. msg number 0166030589. tak jual mahal. kekeke

    ReplyDelete
  52. Sape nak 50sen tahun 1968 belah boleh whatsapp 0124200639..

    ReplyDelete
  53. Siapa nak 50sen 1969 belah di tgh boleh call or WhatsApp 0128124121

    ReplyDelete