DUIT -DUIT DAN BARANG LAMA UNTUK DIJUAL SILA KLIK DI BAWAH

[FOR SALE]


Monday, May 11, 2009

Koleksi 50sen terbelah 1967, 1968 dan 1969



Tahun 1967 Malaysia mengeluarkan duit syiling yang pertama. Duit 50 sen ini diperbuat daripada Cooper-Nickel dengan seakan terbelah di bahagian tepi sama dengan duit 50sen Queen Elizabeth yang diguna pakai oleh Malaya sebelum ini. Pada tahun 1967 jumlah duit 50sen yang dikeluarkan oleh BNM adalah sebanyak 15,000,000 unit. Duit amat jarang kita jumpa sekarang.

Duit5 50sen tahun 1968 sama dengan keluaran tahun 1967 tetapi jumlah keluaran untuk tahun 1968 adalah sebanyak 12,000,000 unit.



Tahun 1969 pun sama dengan 1967 dan 1968 tetapi jumlah keluarannya paling sedikit iaitu sebanyak 2,000,000 unit sahaja. Bagi pengumpul duit lama, 50sen ini harganya telah meningkat tahun demi tahun.

*SOLD

124 comments:

  1. harga berapa ye 1969 50 sen berbelah?? email fazz_haha98@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. tengok pada condition, tak lah mahal sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dari sabah saya duit siling50 tahun 1968 dan 1967,col saya 0195857996 harga blh runding

      Delete
  3. anggaran dlm sekitar berapa value utk 50 sen belah utk tahun 1967 & 1968?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada syilling 50 terbelah tahun 1968 acherol.awesome@gmail.com

      Delete
    2. Saya dari sabah ada duit siling 50 tahun 1968 dan 1967 harga blh runding.

      Delete
    3. Sya pn ada duit 50 sen SE taun 1968

      Delete
    4. Sya pn ada duit 50 sen SE taun 1968

      Delete
  4. SYILING 50SEN TAHUN 1965 TAKDE KE

    ReplyDelete
  5. sy ada 3 kping...1967-1969...brapa yer arge nyer?

    ReplyDelete
  6. Salam , saya ada syiling 50sen 1967.

    Siapa nak boleh PM 0177494648 atau bbpin 28a96c96 area Melaka atas urusan ini sahaja.

    siapa cepat dia dapat ;)

    ReplyDelete
  7. saya ade duit ini tahun 1968...spa nak kolw je 0138761250

    ReplyDelete
  8. saya ada koleksi duit syiling dan duit kertas, harga boleh runding, call saya 0173692985

    ReplyDelete
  9. sy mencari syiling 50 sen berbelah tahun 1976.sila tingglkn no tel kpd sy

    ReplyDelete
  10. Hi, sya ada dua keping syiling 50 sen berbelah tahun 1968 dan 1969, sapa2 yg berminat nak beli, blh contct di 010-7812450..tq

    ReplyDelete
  11. salam...saya ada syiling 50sen dari thn 1967-1969 belah...sesiapa yang berminat boleh SMS pd saya 0133447718

    ReplyDelete
  12. brp value untuk duit 50sen terbelah nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam 2-3 ringgit jer...tp kene tgk kondisi syiling tu..tahun lepas ada jualan lelong dengan bidaan tertinggi duit belah ni sehinggu 2k lebih..kondisi UNC

      Delete
  13. 1seen 1976,1979
    syiling yasin..
    jika berminat sila mesage sye di fb sye
    https://www.facebook.com/iqmal.hisyam.7

    ReplyDelete
  14. saya ada banyak duit 50 sen lama belah tengah . tahun 1969. siapa berminat call/msg saya 0195503202 @ emel saya tham_chang_shing@yahoo.com.
    harga-rm500 1 keping.

    ReplyDelete
  15. sy ada 2 barang mistik.semar maharani&
    keris pertabalan.. berminat boleh hubungi sy di 0173879415

    ReplyDelete
  16. saya ada 50sen tahun 1968.nak kol 0126450015 area slngor

    ReplyDelete
  17. saya ada duit syiling emas 25 tahun merdeka rm 500.kalau berminat call 0163120015.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada lagi ke tuan??
      berapa nak jual??.
      Nak tau hrga kot2 mampu

      Delete
    2. duit 50sen untuk dijual tahun 1967 dan 1968

      Delete
  18. sy ada duit syiling 50sen terbelah tengah tahun 1968 sebanyak 2keping..kembar kot..hehe..0134553662..

    ReplyDelete
  19. GILE KE HAPE NK JUAL RM500 SEKEPING..KLU CMTU SY NK JUAL RM100 JER..67/68..0177093394

    ReplyDelete
  20. En.0177093395,duit syiling emas tu bukan harga nya rm500,tapi yang tertera dimuka duit tu nilai nya 500 semasa dikeluarkan 33 tahun dulu.sekarang nilainya tak pasti sebab ini emas padu 24 karat.

    ReplyDelete
  21. sy, Asok, ada 50sen kembar 3pcs & RM 2 ada 20 keping & rm 1 syiling copper ada 5coins. kalau sesiapa berminat untuk beli. sila call: 014-3692714. T

    ReplyDelete
  22. slm sy pon ade duit syiling 50sen 1968 berbelah tengah condition cantik lg ape2 just call je 017-3263034

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ada lebih 50 keping siling 1 ringgit parliment th.80 sd 86 dan berbagai siling lain yg berminat bleh hub.sy omsya 013 7093 201

      Delete
  23. Saya ada duit syiling terbelah tahun 1967 nak dijual.col dn sms 0166384686

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikom..saya ada menyimpan wang 50sen berbelah tahun 1969 yang mahu dijual..hubungi saya di no ini 019-5710291 (Azizul)

    ReplyDelete
  25. Sape nk jual duit 50sen tahun 1967,1968 dan 1969,sy nk ambil harga rm5 sekeping..kalo xnk jual xyah bgtau lah..tgglkn hp number atau wechat id ok.tq.

    ReplyDelete
  26. saya ada duit syiling Queen elizabeth 3/4cent berminat hubungi saya zuriati di talian013-6758773

    ReplyDelete
  27. Saya ada 50 sen Security Edge "1969"
    Siapa yg berminat sila Hubungi Saya..
    Dhiyauddin Ramdan
    0124509003
    From"IpoH PErak"
    Dhiyaramdan@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Saya pun ada bbrp kpg syiling 50sen terbelah. Munkin ada 7 atau 8 kpg. Tak check tahun brp. Klu ada yg berminat br saya check dlm simpanan saya. Berminat!! Sila hubungi 0183701738.

    ReplyDelete
  29. Nak jual 50 Sen Milled Edge, siapa berminat boleh call 0123466225

    ReplyDelete
  30. saya ada duit 50 sen parit 1967 dan1968 syiling rm1 1971 dan butang baju gergasi tahun 1925 buatan USA daripada tembaga berminat hubungi 012 6939493

    ReplyDelete
  31. rakan2 yg berminat uang siling lama terutama 1 ringgit th 80 sd 86 saya ade lebih 50 keping dan berbagai lagi uang siling lama saya akan menjualkan harga bleh runding berminat hub.saya omsya 013 7093 201

    ReplyDelete
  32. kawan sy ada 50 sen tahun 1969.berminat boleh hubungi 0175270955(samsul)

    ReplyDelete
  33. saya ada duit syiling 50sen security edge tahun 1967 1968 & 1969
    kalau berminat sila email saya..
    Riffinvmd@hotmail.com

    ReplyDelete
  34. Sy nak duit 50cen bergaris bukan tebelah sila msg or kol untuk harge..

    ReplyDelete
  35. aku ada 50 sen terbelah...1967...

    ReplyDelete
  36. Salam . Saya ad duit syiling 50 sen ME lama . Tahun 1967 , 1968 , 1969 . Jika berminat boleh call/text/whatsapp sy . 0173246220 (syafiq)

    ReplyDelete
  37. saya ada 10 keping 50 sen utk dijual.
    helmie_0126924235

    ReplyDelete
  38. salam...saya ada 11 keping 50 sen berparit utk dijual.
    jika berminat call saya di no.0166595635(amy)

    ReplyDelete
  39. 50sen security edge 1967 pm jika berminat.0174505963 hafiz

    ReplyDelete
  40. As salam ada sesapa ada duit sailing 50 sen 1965 nk jual...pm to me 0199191433

    ReplyDelete
  41. saya ada duit syiling tahun 1967 bagi yg berminat bole col no sy

    01129820222

    ReplyDelete
  42. 50sen 1967 mahu jual rm450 01129385866

    ReplyDelete
  43. duit syiling 50sen 1968 untuk dijual...beparit harga atas pembeli....memerlukan duit. urgent berapa saja asalkan berbaloi...sila hubungi wan 0139241677

    ReplyDelete
  44. Sy nk cari duit 50 sen 1967.1969 dan duit 1sen 1971 kalo ade msg no nie 0196389332

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk lg ke cik putih?1967 50sen..security...

      Delete
  45. Sy ade syiling tahun 1883. Ade x yg bminat? Bleh hubungi sy 0136426029

    ReplyDelete
  46. siapa berminat siling 50sen 1968 yg terbelah hubungi saya 0133887863

    ReplyDelete
  47. sya ada 50 sen belah,67,68,69.1kpng 50 sen 1971 .duit lama kluaran 1903 borneo,rm1 25 thun merdeka.berminat call 0138869484.

    ReplyDelete
  48. duit 50 sen sisi bergigi ada jual ke..??kalau jual, berapa harga..boleh email saya :
    karthiksimbhu1403@gmail.com

    ReplyDelete
  49. sy ad 50 sen 1968 yg trbelah tu..call sy 0145370024

    ReplyDelete
  50. sy ade 50 sen 1968 terbelah tu.. dan coll la sy 0132419866

    ReplyDelete
  51. syiling 50sen 1968 terbelah.. offer. msg number 0166030589. tak jual mahal. kekeke

    ReplyDelete
  52. Sape nak 50sen tahun 1968 belah boleh whatsapp 0124200639..

    ReplyDelete
  53. Siapa nak 50sen 1969 belah di tgh boleh call or WhatsApp 0128124121

    ReplyDelete
  54. Assalammualaikum..saya mempunyai 3 keping duit syiling lama malaysia untuk dijual,2 keping duit syiling 50sen(Security Edge/berparit tepi) tahun 1967,1968 dan 1 keping lagi merupakan duit 5 cent King George The Sixth tahun 1948 berusia 66tahun,sekiranya tuan/puan berminat untuk membeli duit tersebut terus hubungi saya ditalian 019-4284427 atau 012-5829551(mohamad hasim).

    ReplyDelete
  55. Security Edge/Sisi berparit:
    50 sen 1967=RM5
    50 sen 1968=RM5
    50 sen 1969=RM30

    Milled Edge:
    50 sen 1967=RM1,800
    50 sen 1968=RM1,800
    50 sen 1969=RM2,800

    ReplyDelete
  56. salam saya ada menyimpan duit syiling 50sen lama
    - 1967 dua keping ( / terbelah )
    - 1968 dua keping ( / terbelah )
    bagi yg berminat sila hubungi di
    012-5566092 bob

    ReplyDelete
  57. Saya ada syiling 50 sen tahun 1968 berparit. Sila hubungi 0192600122 untuk yang berminat. Tq

    ReplyDelete
  58. Saya ade syiling 50 sen tahun 1979 1987 1988 utk dijual...sms watsapp 0199906256...merupakan tahun keluran yg sukar dicari...

    ReplyDelete
  59. Bia betul korang nie collect security edge ? 67,78,69 se takde harga. Kalau syok2 simpan takpe. Yg harga beribu2 tu milled edge (takde longkang). Kalau jual se paling mahal pon rm10 je sekeping.

    ReplyDelete
  60. Sya ada duit syiling 50 sen 1969 security edge..pm klau nk beli..call sya 01123398478

    ReplyDelete
  61. Sy de 50sen 1967,68,69 security edge..klu nk leh pm sy 0102473016

    ReplyDelete
  62. Klu duit syiling thn 1967 adlh keluaran pertama duit syiling Malaysia..tentu lh x der thn sblm ny..

    ReplyDelete
  63. Ni nk ckp ni sye ada 3 keping sapa mahu blh cite dgn sye atau coll sye 0133254524 atau di facebook sye shahid shah

    ReplyDelete
  64. Siapa ada coin lama yang nak di jual boleh cod di Kuching atau whatsapp 016-5012143

    ReplyDelete
  65. 50 sen 1967&1968 terbelah...berminat wassap harga 01120431940...runding sampai jadi. :)

    ReplyDelete
  66. sy adw syiling tahun 1967 dan 1968 yg berbelah .. siapa berminat sila hubungi 01123553161

    ReplyDelete
  67. sy adw syiling tahun 1967 dan 1968 yg berbelah .. siapa berminat sila hubungi 01123553161

    ReplyDelete
  68. Slm nk tmpng iklan abg2 kakak2 50 sen (ME) 1969.68.67
    1rggit bunga raya
    1990.91.92.93 pun ada. Berminat tnye sja boleh call @ msg 0178049371 Airan (SARAWAK)

    ReplyDelete
  69. assalam saya ada duit syiling 50 tahun 1967 terbelah tengah...kol me salas

    ReplyDelete
  70. assalam..saya ada syiling 50 sen 1955..ni harga cmnr

    ReplyDelete
  71. assalam saya ada duit syiling 50sen tahun 1967 terbelah tengah...call 017-4747330 en.ahmad

    ReplyDelete
  72. Salam...sya sedang mencari syiling 50sen terbelah tahun 71-79...kepda sesiapa yg ad dan ingin menjual ..sila hubungi/sms saya di no 0176248131.... linda melaka....

    ReplyDelete
  73. sy ade 50sen terbelah tahun1967,1969 kne dgn harga sy jual ,condition baik lg..
    call sy 0129756427

    ReplyDelete
  74. Syiling lama dalam dan luar negara untuk di jual..berminat,whatsapp..+60197773311

    ReplyDelete
  75. assalamualaikum..sy ada sekeping duit syiling 50 sen terbelah di tengah tahun 1968.hendak di jual.pada yang berminat dan betul2 memerlukan kan boleh call sy di talian 017-8778409 puan miera.

    ReplyDelete
  76. Slam saya afa syiling 50 sen terbelah tengah 2 keping tahun 1967-1968 call saya 019 -4984581 di langkawi kedah

    ReplyDelete
  77. Saya ada duit syiling terbelah tengah.. 1968..Call saya jika berminat.. 0146336294. Sandakan Sabah.

    ReplyDelete
  78. Saya ada syiling 50sen tahun1967 yg berparit & syiling Rm1 tahun 1971..ade sape2 minat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Call sya sape yg brminat saja
      0137574794

      Delete
  79. Sa ada duit 50sen tahun 1967.1968 dn 1969

    ReplyDelete
  80. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini JAMAL ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI SALEH di 0853-95881177 Untuk yg di luar indon telefon di +62853-95881177, Atau KLIK DISINI
    saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete
  81. As salam.. saya ada syiling 50 sen berparit tahun 1967 & 1968.. Dari skola menengah smpan sekadar suka2.. skrg nak let go memandang kn album syiling dh cukup koleksi, so ni lebihan dr simpanan yg ada.. hehe.. nak let go murah je, bawah 100.. jika berminat, wasap saya 0175994119..

    ReplyDelete
  82. salam saya ada 3 keping duit syiling berbelah 1967-1968..sesiapa minat pm saya 0163353924

    ReplyDelete
  83. saya ada syiling 1$ parlimen 1971 2 keping, syiling yassin 7 keping, 50sen terbelah 1967 & 1968..
    berminat call atau whatsapp 0178688952.

    ReplyDelete
  84. saya ada syiling 1$ parlimen 1971 2 keping, syiling yassin 7 keping, 50sen terbelah 1967 & 1968..
    berminat call atau whatsapp 0178688952.

    ReplyDelete
  85. Salam , saya ada 1 keping 10 cents syiling Malaya and British Borneo Queen Elizibert 1961 . 1 keping syiling $1 parlimen bintang bulan . 1 keping 50 sen security edge GC 1967/1969 , 1 keping 50cent singapore 1974 fish , 1 keping 1 cents united state of america (white house) in god we trust, 1 keping 100 rupiah 1973 indonesia dan 1 keping syiling tulisan china bergambar istana juga 1 keping tulisan india berkepala ditengah . Jika anda info ttg syiling china dan india sy ingin tahu - 011 39352698 (Aman/kl) terima kasih .

    ReplyDelete
  86. salam saya ada 3 keping duit syiling berbelah 1967-1969..sesiapa minat pm saya 0123356301

    ReplyDelete
  87. Slm sya ada duit 50 sen 1967 n 1968
    0145630010 call kalo mau beli

    ReplyDelete
  88. Slm sya ada duit 50 sen 1967 n 1968
    0145630010 call kalo mau beli

    ReplyDelete
  89. Saya ada duit 50sen terbelah tahun 1967, 1968 untuk dijual..sesiapa berminat call 0139176538..harga rm4500

    ReplyDelete
  90. Saya ada beberapa duit syiling 50sen thn 67' dgn 68'. Whatsapp 0143360358 kalau berminat. TQ.

    ReplyDelete
  91. Sy mmpunyai syiling 50 sen tahun 1969,68,67..pada ssiapa yg berminat boleh whatsup sy 0123857745.

    ReplyDelete
  92. Sy mmpunyai syiling 50 sen tahun 1969,68,67..pada ssiapa yg berminat boleh whatsup sy 0123857745.

    ReplyDelete
  93. Sy mmpunyai syiling 50 sen tahun 1969,68,67..pada ssiapa yg berminat boleh whatsup sy 0123857745.

    ReplyDelete
  94. Sye ada 3 duit seling 50 sen tahun1967 dan tahun 1968 ada dua. Jika and nk beli cll no sye nie 0178310847

    ReplyDelete
  95. Sye ade 50 sen tahun 1967 longkang tngah. 1 sen 1967.1971.1973.1977. Copper steal dn sye ade beberapa duit rm 1 dn rm 5 lama.. kalau sesiapa ingin melihat wajah duit tersebut.msj sy 0133273027

    ReplyDelete
  96. Sama....saya pon ada 1 tahun 1967 50sen
    Dan queen elizabeth 1883 1 sen

    ReplyDelete
  97. SAYA ADE BEBERAPA KEPING SYILING 50SEN (TERBELAH) TAHUN 1967-69

    BERMINAT CALL@WHATSAPP 01112740709

    ReplyDelete
  98. saya 50 sen terbelah tahun 67 sekeping tahun 69 sekeping berminat call atau whatsapp saya 0172038407

    ReplyDelete
  99. saya ada menyimpan duit syiling 50 sen terbelah tepi tahun 1968, sesiapa yg berminat boleh hubungi saya 01114433246..wechat id: azri_spark5335

    https://www.facebook.com/areanazri

    ReplyDelete
  100. syiling 50sen security edge 1969. call/whatsapp 0148672747

    ReplyDelete
  101. Salam Encik saya dari JB, sya ade sekeping syilling RM5 tahun 1971 hendak di jual, berminat boleh call saya (0167834961)

    ReplyDelete
  102. saya ada syiling 50 sen 1967 ME..xde.belah parit...wassap or sms 0168973006

    ReplyDelete
  103. saya ada duit syiling 50sen terbelah 1967,syiling rm5 gmbr tunku abdul rahman,syiling 1 dolar australia gmbr kangaroo dan pelbagai syiling 20 sen dari tahun 1968-1988. Whatsapp saya di 0142296409

    ReplyDelete
  104. Berapa harga syiling 50 sen Tahun 1967 belah bergigi ( ada dot dot ) ...??

    ReplyDelete
  105. Berapa harga syiling 50 sen Tahun 1967 belah bergigi ( ada dot dot ) ...??

    ReplyDelete