DUIT -DUIT DAN BARANG LAMA UNTUK DIJUAL SILA KLIK DI BAWAH

[FOR SALE]


Thursday, May 7, 2009

Duit 1 cent Empat Segi sama





Aku anggap ini adalah siri pertama 1 cent jenis empat segi sama. Duit ini mula dikeluarkan tahun 1919 sebanyak 20,165,000 unit dengan gambar King George V dan diperbuat daripada gangsa. Tahun 1920 sebanyak 55,000,000 unit. Tiada pengeluaran tahun 1921 hingga 1925. Tahun 1926 dikeluarkan semula sebanyak 5,000,000 unit.

Koleksi di atas adalah bagi tahun 1919, 1920 dan 1926.

21 comments:

  1. bpe harge duit ni skang???

    ReplyDelete
  2. kalau 1 cent petak tahun 1957 brape p

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Saya ada duit syling petak tahun 1919,1920,1945,1961,1939,1937,1957dan lagi satu tahun tapi tak ingat call 01136107746 sms sahaja kalau boleh org yg tau sahaja

    ReplyDelete
  6. Saya ada syiling 50sen terbelah tahun 1967, 1968 untuk dijual..sesiape yg berminat boleh call 0139176538..harga rm4500..

    ReplyDelete
  7. Saya ada syiling 50sen terbelah tahun 1967, 1968 untuk dijual..sesiape yg berminat boleh call 0139176538..harga rm4500..

    ReplyDelete
  8. saye ade 10sen1981,20sen1980,10sen1973

    ReplyDelete
  9. Sy ada duit syiling 1 cent empat segi sama 1991 dan british north borneo one cent 1929..call/whatsap 01123452813

    ReplyDelete
  10. Sy ada duit syiling 1 cent empat segi sama 1991 dan british north borneo one cent 1929..call/whatsap 01123452813

    ReplyDelete
  11. Saya ada duit syiling 50sen tahun1967,selain tu duit syiling parlimen pelbagai tahun. sape berminat boleh wassap di no 0135660860

    ReplyDelete
  12. Saya ada stu duit 1 sent segi empat tahun 1919 ..tpi dia berkarat saya tidak tahu cara hilangkannya..mngkin sesiapa boleh membantu

    ReplyDelete
  13. Sye ada duit 1cent tahun1921 borneo gambar nya dua orang ratu berpegang pedang...sepa minat pm sye..biar skarang...

    ReplyDelete
  14. Saya ada 1 cent 1920
    Phone no 0125510423

    ReplyDelete
  15. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu dan tidak percaya, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>KLIK DISINI<«« Wassalam





    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    ReplyDelete
  16. Saya ada 20 sen 1971 gan 1988
    Coll 0172214140 jika berminat

    ReplyDelete
  17. Saya ada 20 sen 1971 gan 1988
    Coll 0172214140 jika berminat

    ReplyDelete
  18. Saya ada 20 sen 1971 gan 1988
    Coll me 0172214140

    ReplyDelete
  19. Saya ada 20 sen 1971 gan 1988
    Coll me 0172214140

    ReplyDelete