DUIT -DUIT DAN BARANG LAMA UNTUK DIJUAL SILA KLIK DI BAWAH

[FOR SALE]


Tuesday, April 13, 2010

Duit Syiling Singapore Siri Pertama






Syiling seperti ini mula dikeluarkan tahun 1967, sama seperti Malaysia dan Brunei. Nilai muka dan saiz juga sama. Pada awal keluarannya sehingga pertengahan tahun 1970an, syiling ini sah laku digunakan di Malaysia dengan nilai yang sama dengan nilai wang Malaysia.

58 comments:

  1. Saya ada 5sen tapi thn 1982 ada harga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi,sya shahrul sya ada duit syiling singapore siri pertama tahun 1967 siapa berminat cll di no ne...0178152870,0145578422

      Delete
  3. 50 sen singapore dlm keadaan baik ..berminat whatsapp 0174082064..whatsapp saya sekali dengan harga

    ReplyDelete
  4. Hai admin,saya ada simpan duit syiling Singapura 20 sen tahun 1976(belakang bentuk ikan),1 sen tahun 1971(non magnetic),1 sen tahun 1979(magnetic), 5 sen tahun 1984. Saya nak tanya pada admin jika duit syiling ini ada nilai tak. Whatsapp 0197808639

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Sy ada duit syiling 20 sen singapore keluaran pertama tahun 1967 perlukan informasi harga untuk penjualan please pm sy 0111-2314097. Thanks admin'

    ReplyDelete
  7. Sy ade duit syiling 50 sen singapore keluaran pertama tahun 1972 perlukan informasi harga.please pm sy 01121229159.

    ReplyDelete
  8. Saya ada 10 Cent Singapore Tahun 1971 Dan 50 Cent 1972 Berminat Silakan Pm Harga

    ReplyDelete
  9. saya ada duit syiling singapore, thailand, brunei, usa, taiwan, china.. klu berminat ble pm saya whatsapp: 0168067116 (Arthur)

    ReplyDelete
  10. Hi saya duit syiling 20. 10 dan 50 spt diatas. 0192983997

    ReplyDelete
  11. syiling singapura 20 tahun 1976.. ingin informasi dan harga.. whatsapp 0126215978

    ReplyDelete
  12. Sy ad 10 sen syiling singapura thun 1969..ingin informasi n harga. .whatsapp 01117811449

    ReplyDelete
  13. Sya ada beberapa syiling singapore..berminat PM.0175313760.

    5SEN : 1967=1. 1977=3. 1978=1. 1979=1.
    1980=1. 1981=1. 1985(G)=1.
    1986(G)=1. 1989(G)=1.

    10SEN:1967=1. 1973=1. 1980=1. 1985=3.
    1986=11. 1987=5. 1989=4. 1990=2.
    1991=1.

    20SEN:1985=1. 1986=1. 1987=1. 1988=3.
    1989=1. 1990=2.

    50SEN. : 1985=1. 1987=1.
    1$(GOLD) :1998=1


    ReplyDelete
  14. Gan aq ade nyimpen duit syiling 10 cents singapore thn 1988 klo agan minat lngsung aja,085367849087

    ReplyDelete
  15. Saya ada syiling singapore 10 sen 1987
    berminat blh Pm sy 0149216559..

    ReplyDelete
  16. Saya ada syiling singapura 10 sen 1989 berminat blh pm sy 01136921279

    ReplyDelete
  17. saya ada syiling singapura 50sen 1979 cntact me at 0149131845

    ReplyDelete
  18. Saya adasyiling singapura 5 sen 1932 ada value ke tak..tq

    ReplyDelete
  19. Sy ada syiling 5 sen singapura tahun 1967 & 1968..jika berminat WhatsApp sy no 011-27706114

    ReplyDelete
  20. Sy ada syiling 1sen singapura tahun 1982..jika brminat (0189443780)

    ReplyDelete
  21. I have 5 cents 1976..interested 012-2847924

    ReplyDelete
  22. Saya ada syiling siri pertama 50sen dan 20sen berminat call or wasaap..0128415676

    ReplyDelete
  23. sy ada syiling 10 CENTS tahun 1981..jika berminat (010-9165636)

    ReplyDelete
  24. Saya ada duit 20sen singapore 1967.....siapa nak call me 90830569 or wetchat frankie0569

    ReplyDelete
  25. Saya ada 50sen singapura kluaran thun1974..brminat,pm saya0138575278

    ReplyDelete
  26. Saya ada duit syiling n kertas lama? Malaysia n singapore sejak 1968.. jika berminat lebih lanjut boleh emel saya ibukierakraf@gmail.com
    Nak jual @ lelong pd siapa yg nak

    ReplyDelete
  27. Saya ada duit syiling 50cent Singapore tahun 1985 sapa berminat whatsapp sy 0177527986 untk deal harga# syafiq rawang selangor

    ReplyDelete
  28. Saya ada duit syiling 50cent Singapore tahun 1985 sapa berminat whatsapp sy 0177527986 untk deal harga# syafiq rawang selangor

    ReplyDelete
  29. Saya ada duit syiling $1 singapura tahun 1967.. dalam keadaan baik.. sapa berminat bole email saya studybunnyb@gmail.com

    ReplyDelete
  30. saye ade 10cent singapore . ad sesiape nak beli tak ? call - 0127047059

    ReplyDelete
  31. Ada ke duit syiling singapore fifty cents tahun 1988 dengan one dollar singapore tahun 1988?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada... berminat what up 0172255080

      Delete
    2. Ada... berminat what up 0172255080

      Delete
  32. Ada ke duit syiling singapore fifty cents tahun 1988 dengan one dollar singapore tahun 1988?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada singapore 1 dollar 1988 .gold.ada harga ka.. 0134441121

      Delete
    2. Saya ada singapore 1 dollar 1988 .gold.ada harga ka.. 0134441121

      Delete
  33. Ada ke duit syiling singapore fifty cents tahun 1988 dengan one dollar singapore tahun 1988?

    ReplyDelete
  34. Saya ada duit syiling singapore 50cents 1981. Berminat nak beli boleh whatsapp 0139900150-izuan

    ReplyDelete
  35. Saya ada duit syiling singapore 50cents 1981. Berminat nak beli boleh whatsapp 0139900150-izuan

    ReplyDelete
  36. 100,000USD certificate gold 1934 (serial no A00001776A) untuk di lepaskan. ujian cahaya UV lulus. berminat email kintai1984@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Saya ada 20cents 1968, 50cents 1967,
    1dollar 1969.... Saya nak jualkanya tp tak tahu bgaimana cara berminat boleh watsup saya 0177882315 helmy

    ReplyDelete
  38. Saya ada 20cents 1968, 50cents 1967,
    1dollar 1969.... Saya nak jualkanya tp tak tahu bgaimana cara berminat boleh watsup saya 0177882315 helmy

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. Saya ada duit syilling 50cent singapore 1981 dengan rm5 syilling tunku abdul rahman 1971 berminat pm whatsp sy 0169198314

    ReplyDelete
  41. Saya ade duit 1sen singapore tahun 1981.....sesiapa berminat bileh whatsapp saya di no 0137296020

    ReplyDelete
  42. Nak tnye ade hatge ke duit 20cent thun 1969 tu.

    ReplyDelete
  43. Salam admin saya ade 6 nilai
    1 sen : 1971
    1 sen : 1982
    1 sen : 1975
    1 sen : 1977
    1 sen : 1979
    5 sen : 1967
    Semua ada gambar kat belakang
    Call saya kalauada sesiapa berminat 0179887987 serious buyer only

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. asalamualaikum,sya ada duit syiling singapore 10 Cents tahun 1967&1968 siapa berminat cll di no nie..0199494292

    ReplyDelete
  47. Saya ada simpan duit 10 cent singapore 1980,1986,1987,1988,1989..berminat call saya 01137765374

    ReplyDelete
  48. Saya ada simpan duit 10 cent singapore 1980,1986,1987,1988,1989..berminat call saya 01137765374

    ReplyDelete
  49. Hai..,saya ada simpan 10 cents tahun 1980,1986,1987,1988,1989... Berminat call saya 01137765374-Rashid

    ReplyDelete
  50. Hai..,saya ada simpan 10 cents tahun 1980,1986,1987,1988,1989... Berminat call saya 01137765374-Rashid

    ReplyDelete
  51. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja, dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA, awalnya saya ragu dan tidak percaya, tapi setelah saya lihat pembuktian video AKI ZYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar terbukti dan 2Miliar yang saya minta benar benar ada di tangan saya, semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan. Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita, semua cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya. Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. Dan satu hal yang perlu Anda ingat, “Jika Anda terlahir miskin itu bukan salah siapapun, namun jika Anda mati miskin itu merupakan salah Anda, saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah/Pesugihan Putih AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia,jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet »»>KLIK DISINI<«« Wassalam





    RITUAL DUNIA GHAIB

    RITUAL TEMBUS TOGEL/LOTREY

    BUAYER MUSTIKA

    ReplyDelete
  52. SALAM ADMIN...SY AD SYILING SINGAPORE 20CENT TAHUN1980..BERMINAT BLEH CALL OR WASAP SY 0173208323

    ReplyDelete